2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A menekültügy közben 2. – Ördögi tervvel tenné tönkre a kormány a román futballt

DK: A menekültügy közben 2. – Ördögi tervvel tenné tönkre a kormány a román futballt

Egy romániai magyar weboldal szerint a magyar kormány vett egy erdélyi focicsapatot és már elő is irányzott 1,2 milliárd forintot fedett lelátóra és éjjeli világításra.

Elsőre meghökkentő lehet, hogy a magyar egészségügy összeomlása és a felsőoktatás kivéreztetése közben miként juthat közpénz az összes harmadosztályú magyar focicsapat után erdélyi futballklubokra is.

Látva, hogy az Orbán-kormány mit ért el azzal, hogy elmúlt 5 évben két kézzel szórta a közpénzt a futballra, ördögi terv körvonalazódik a háttérben. Üres stadionokat, drámaian alacsony nézőszámot, az európai kupasorozatokból teljesen kimaradó magyar csapatokat és a topligáktól nagyon távol játszó, értéktelen válogatott játékosokat hozott az elmúlt 5 év. Ha a magyar kormánynak közpénzek milliárdjaival ezt sikerülne Romániában is kiviteleznie, akkor egy riválissal kevesebb lenne hazánk válogatottjának a világversenyeken.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány ne csak erdélyi klubokra költse a magyar adófizetők pénzét, hanem németekre, spanyolokra, hollandokra, olaszokra és angolokra is. A DK szerint ha az Orbán-kormány az egész kontinens futballját képes lenne tönkretenni és közben kiszállna a magyar futballból, akkor a magyar válogatott akár Európa-bajnok is lehetne a jövőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum