2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

DK A magyarok szerint reménytelen a magyar fiatalok helyzete

Újabb bizonyíték született arra, milyen rettenetes károkat okozott Magyarországnak az Orbán-kormány. Ezúttal egy amerikai cég által végzett kutatás jelzi a tökéletes kilátástalanságot. A megkérdezettek 74 százaléka úgy látja, itthon nincsenek jó kilátásai a fiataloknak.
Nem érzik magukat biztonságban a pályakezdés és családalapítás előtt állók. Az üzenet lesújtó.
A brutális tandíjak miatt sokaknak nincs lehetőség diploma megszerzésére, mások a szinte elérhetetlen első lakás miatt panaszkodnak. A magyar fiatalok többsége külföldön képzeli el a jövőjét. Panaszkodnak a szegénységre, az egyenlőtlenségre, az egészségügy problémáira. És hiába erőlködik a kormány, a bevándorlást nem, ellenben a kivándorlást tartják jelentős kihívásnak.
A Demokratikus Koalíció keserűen teszi fel a kérdést, milyen ország lesz az, ahonnan elmenekül a jövő. Ahol nem lesz aki gyermeket vállaljon, vállalkozzon, adót fizessen. Az Orbán-kormány bűne a magyar családok szétzilálása, tönkretétele.
Egy következő, demokratikus kormány legsürgősebb feladatai között lesz a fiataloknak az életesély visszaadása. Erre önálló, komplex kormányzati cselekvési tervre lesz szükség. A DK Sokak Magyarországa című programja ehhez nyújt máris jelentős segítséget.

Gréczy Zsolt szóvivő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek