2022. 08. 13. szombat

Ipoly
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: A magyar hal is csak a fideszeseké

”Ha megölheted (politikai) ellenfeledet, akkor öld is meg ”- mondta korábban Orbán Viktor. Úgy tűnik, a Fidesz ezt vallja az élet minden területén. E szerint rendezte a kormány a horgászok-halászok régi vitáját is: ha a fideszes kevesek szenvedélyes horgászok, akkor a halászokat egyszerűen meg kell semmisíteni…
A természetes vizeken törvénnyel tiltották meg a halászatot. Így elfelejthetjük a méltán világhírű balatoni fogast, a keszeget vagy a tiszai kecsegét – ilyet már nem tesz a pincér az asztalunkra, amíg a Fidesz kormányoz. Ehetünk kazah keszeget, ukrán fagyasztott tavi süllőt, vietnámi pangáziuszt, tavi pontyot, de dunai, tiszai, balatoni halat nem. Ilyen halak ezután már csak a kiváltságos horgászok asztalára kerülnek. Az élettér nélkül maradt halászoknak pedig maradt Fazekas miniszter üres ígérete arról, hogy legalább a használhatatlanná vált eszközeikre kapnak kártérítést.

Ezért tiltakoznak a halászok szombaton az országban több helyen forgalomlassítással.

A Demokratikus Koalíció szolidáris a halászokkal is, mint mindenkivel, akivel a kevés kiváltságos érdekében elbánik ez a kormány. Ha megvalósul a DK által képviselt Sokak Magyarországa, akkor a horgászokkal kötött kompromisszumok alapján – ésszerű korlátok és szigorú szabályok mellett – ismét engedélyezni fogjuk a természetes vizeken történő halászatot.

Nagy-Huszein Tibor
Alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek