2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: A Kúria szerint Magyarországon nincs garantálva a választások tisztasága

A 26 éves magyar demokrácia mélypontját jelentette, amikor a Nemzeti Választási Bizottság semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy kopasz verőlegények akadályoztak meg egy népszavazási kezdeményezést. Ma a Kúria mondta ki az NVB ítéletéről, hogy hazug, mert a népszavazási kezdeményezést benyújtani akarót valóban erőszakkal akadályozták meg demokratikus alapjoga gyakorlásában.

Ma Magyarországon tehát hivatalos dokumentum tanúskodik arról, hogy a választások tisztaságáért felelős szerv a hatalom kiszolgálójaként igyekszik eltussolni egy népszavazás megakadályozását. Ez a szervezet felel majd 2018-ban azért, hogy a Fidesz ne választási csalással tartsa meg fékevesztett hatalmát, ez a szervezet „garantálja”, hogy a nép a szavazófülkékben dönthessen saját sorsáról. A Kúria döntésével az elmúlt 6 év fideszes kirakatdemokráciájának egyik legfontosabb díszlete borult le a színpadról.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a Nemzeti Választási Bizottság választott tagjait, hogy nyújtsák be a lemondásukat! A DK szerint azok, akik a választások tisztaságát őrző szervezet tagjaiként nem a sokakat, hanem a hatalmon lévő keveseket szolgálják, nem védelmezői, hanem elárulói a demokráciának. A DK által képviselt Sokak Magyarországa az ügyészségtől a választási bizottságig minden független szervezetből ki fogja söpörni azokat, akik nem a sokak pártatlan képviseletét tekintik céljuknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek