2023. 06. 4. vasárnap

Bulcsú
1 EUR 371 HUF
1 GBP 432 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A külügy adjon magyarázatot: hova tűnt a pánikkormány által horroráron vett lélegeztetőgépek nagy része?

DK: A külügy adjon magyarázatot: hova tűnt a pánikkormány által horroráron vett lélegeztetőgépek nagy része?

A Külügyminisztérium még tavasszal majd’ 17 ezer lélegeztetőgépet vásárolt papíron, ráadásul a környékbeli országok gyakorlatától eltérően szó szerint csillagászati áron, mintegy 300 milliárd forintért. Ezek egy részének a sorsáról viszont azóta sem tudunk semmit, hiszen a pánikkormány össze-vissza beszél: hol azt mondják, hogy a lélegeztetőgépek már régen megérkeztek Magyarországra, csak raktároztatják azokat, hol pedig a vámolás lassúságára hivatkozva próbálják megkerülni a választ.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot követel: hol van, hová tűnt a pánikkormány által horroráron vett lélegeztetőgépek nagy része? Nem kevesebb, mint 94 milliárd forint értékű életmentő eszközről beszélünk, amivel a korrupt és oligarchabarát kormányzat jelenleg nem tud elszámolni. Tudjuk, hogy Orbánnak és a haverjainak ez már aprópénz, amiért le sem hajolnak, de nekünk, európai magyaroknak jogunk van tudni, hogy mi lett a csillagászati áron vett, de többségében csak papíron létező lélegeztetőgépek sorsa!

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóviv

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mindig látni akarta, mi játszódik le a színpad azon részén, ami a nézőtérről nem látható? Kíváncsi rá, mi történik, mielőtt felmegy a függöny, vagy mi…