2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: A kormány újabb csatát vesztett az államadósság elleni harcban

A friss adatok szerint a második negyedévben az államadósság már meghaladta a GDP 85,1%-át. Hiába sikerült tehát a tavalyi év végére pénzügyi trükkök sorozatával 80% alá szorítani, már az első negyedévben megugrott 5 százalékponttal, a kedvezőtlen folyamat pedig most folytatódott. Külön rossz hír, hogy a második negyedévi hiány elérte a GDP 4%-át, ismét fenyeget tehát a túlzott deficit-eljárás, aminek megszüntetésére a kormány tavaly olyan büszke volt.
A Demokratikus Koalíció szerint az államadósság elleni küzdelem attól a pillanattól fogva kudarcra ítéltetett, amikor kiderült: a gazdasághoz még csak nem is konyító miniszterelnök a közgazdasági elméletekkel és a tapasztalattal szemben kizárólag saját rögeszméire és Matolcsy György hagymázas rémálmaira hajlandó támaszkodni. A szabadság fölszámolása, tömegek kirekesztése a modern gazdaság hajtóerejét jelentő tudás megszerzésének lehetőségéből, a befektetők elüldözése, a kínosan lassú gazdasági növekedés, a gazdaságban is érvényesített urambátyám-rendszer és a miniszterelnök hobbijaira számolatlanul költött állami százmilliárdok nem is vezethettek más eredményre.

A magyar gazdaság az EU-n belül már csak a bolgárt és a románt előzi meg – a számok tükrében az utóbbit sem sokáig. Az Orbán-kormány „elmúltnyócéve” fekete évtizedként vonul majd be a magyar gazdaság történetébe.

Varju László
ogy. képviselő (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum