2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén!

DK: A kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén!

Az elmúlt hetekben rengeteg állampolgári megkeresés érkezett a DK-hoz, amely szerint sokan azért nem regisztrálnak az oltásra, mert nem akarják, hogy a kormány később visszaéljen az adataikkal egy kampány során. A vakcinainfo.gov.hu regisztrációs felületen a regisztrációnál egy olyan beixelendő rubrika is szerepel, hogy “későbbi kapcsolattartás céljából a megadott kapcsolattartási adataimat visszavonásomig kezeljék”. Bár ennek a kipipálása nem kötelező, ezt sokan nem tudják, ezért inkább elállnak a regisztrációtól is. A kormány adatgyűjtési kísérlete végső soron azt eredményezi, hogy sokan nem regisztrálnak, pedig készek lennének beoltatni magukat.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány szüntesse meg az adatgyűjtést a koronavírus elleni oltás regisztrációs felületén! Tüntessék el az oldalról az adatvédelmi tájékoztató elfogadásán túli engedélykérést az adatok kezelésére! Adatgyűjtés helyett szorítkozzanak a tömeges oltásra való felkészülésre és ne csökkentsék a regisztrációba vetett amúgyis ingoványos bizalmat! Az egész ország érdeke, hogy minél többen regisztráljanak és éljenek az oltással. Nem szabad ezt kicsinyes politikai haszonszerzéssel és adatgyűjtéssel veszélyeztetni!

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum