2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: A kormány rezsicsökkentés-demagógiája emberéleteket veszélyeztet

Tovább lazítja a kormány a fűtési rendszerek biztonsági előírásait. A kéményseprő szakmát ellehetetlenítő, rezsicsökkentésnek nevezett szemfényvesztés nyomán ugyanis az előírásokat az ellenőrzéssel megbízott katasztrófavédelem szakmai felkészületlenségéhez kényszerülnek igazítani.

Már egy tavalyi rendeletmódosítás nyomán is jóval több halálos szénmonoxid-mérgezés történt, mint korábban. Előfordulhat azonban a fordított eset is, amikor a kellő szaktudás nélküli ellenőr indokolatlanul rendel el kéményfelújítást, több százezer forintos költségbe verve az ingatlan tulajdonosát.

Az újabb módosítás nyomán a helyzet várhatóan tovább romlik. A rendelet tervezetét a szakmai és érdekvédelmi szervezetek véleményezhették ugyan, ám a vélemények egyikét sem vették figyelembe.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy a kormány némi besöpörhető politikai nyereség fejében a szakszerű ellenőrzés helyett a vakszerencsére bízza a polgárok életét.

Gy. Németh Erzsébet

Fővárosi képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…