2022. 08. 11. csütörtök

Zsuzsanna, Tiborc
1 EUR 398 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: A kormány nem követelte vissza a Hóman-szoborra adott közpénzt

Miután sikerült megakadályozni, hogy a kormány szobrot állítson a zsidótörvényeket megszavazó Hóman Bálintnak Székesfehérváron, a kormány azt ígérte, hogy visszaköveteli a szoborra adott közpénzt. Vadai Ágnes Trócsányi László igazságügyi minisztert kérdezte parlamenti írásbeli kérdésben, hogy kormány visszakapta-e már a szélsőségeseknek adott 15 millió forintot.
Az igazságügyi miniszter válaszában úgy fogalmaz, hogy ”a támogatási szerződésben nem volt feltétel a szoborállítás teljesülése, így jogszerűen a támogatást visszakövetelni nem lehet”. A kormány tehát hazudott, és nem követelte vissza a Hóman-szoborra adott pénzt. Ezek után felmerül a gyanú, hogy a szobor felállítása cél, vagy csak ürügy volt ahhoz, hogy a kormány pénzt juttasson egy szélsőjobboldali szervezetnek.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány szélsőjobboldali szervezeteket támogat közpénzből. A DK szerint szégyen, hogy egy ilyen szervezet akkor is megtarthatja a kormánytól kapott 15 millió forintot, ha csak a „kertben” állíthatja fel a nyilasok bűnsegédjéről mintázott szobrot.
A DK szerint a fideszes kevesek ismét átverték, és elárulták az adófizető sokakat.

Földi Judit
a DK székesfehérvári szervezetének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek