2022. 08. 18. csütörtök

Ilona
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

DK: A kormány miatt nincsenek innovatív, nemzetközileg sikeres magyar cégek

Újabb szomorú statisztika látott napvilágot: a 2017-es adatok alapján az összesített innovációs pontszámunk 2010 óta több ponttal lejjebb csúszott az átlag európai teljesítménynél. Az adatok alapján egyértelműen látszik, hogy nagyjából a multik tevékenységén múlik, hogy az ország nem csúszott még lejjebb, ez azonban nem Magyarország sikere, hanem a cégek anyaországainak eredményeit mutatja. Ide vezetett, hogy a Fidesz a kevés innovációs pénzről is haveri alapon dönt, ahogy az a Víz Világtalálkozóra készülő víztisztító berendezés esetében is történt, amikor Áder János szólt oda Pálinkás Józsefnek, hogy utaljon pénzt a még el sem készült berendezés gyártójának.

A Demokratikus Koalíció szerint botrányos, hogy míg a kormány milliárdokat öl az egyébként teljesen kudarcos fociba, míg oligarchák szipkázzák el az adófizetők pénzét, addig az ország jövője szempontjából valóban fontos kutatási és fejlesztési szektorral nem foglalkozik. A DK felhívja a mélykeresztény kormány figyelmét: a tudomány nem az ördög találmánya, és hosszútávon sokkal jobban megéri ebbe fektetni, mint az amúgy tendenciózusan kudarcos fociba vagy Mészáros Lőrinc további gazdagodásába. Éppen ez a hozzáadott érték kellene ahhoz, hogy sikeres, innovatív magyar cégek jelenjenek meg a nemzetközi versenyben.

Arató Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nagy leégés várhat a magyarokra
A többség egyre tudatosabb a fényvédelem fontosságát illetően, de lehetnek csúnya leégések  Még mindig sokan, háromból egy magyar nyaraló perzselőd…