2022. 08. 8. hétfő

László
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány különadóztatja a megújuló energiákat, mert tudja, hogy Paks2 versenyképtelen – Le fogjuk állítani a beruházást!

DK: A kormány különadóztatja a megújuló energiákat, mert tudja, hogy Paks2 versenyképtelen – Le fogjuk állítani a beruházást!

Az ATV értesülései szerint újabb adót vetnek ki a napelemekre. Ez nem az első megújuló energiát sújtó intézkedése a kormánynak, korábban a szélerőműveket is különadóztatták. Ez az energiapolitika csak egyet jelenthet: a kormány pontosan tudja, hogy versenytorzítás nélkül versenyképtelen a paksi beruházás.
Orbán Viktor tehát mindent megtesz, hogy eladósítsa az országot az oroszoknak. Az orosz gigahitelből épülő elavult reaktorblokk drágábban termelne, mint bármelyik megújuló energiaforrásra épülő technológia, ezért jó előre megadóztatják az atomenergia minden konkurensét. Ennek a politikának a vége egy Oroszországtól függő, eladósodott, Európa legdrágább áramát termelő és fogyasztó Magyarország.

A Demokratikus Koalíció az Orbán-kormány bukása után le fogja állítani a paksi beruházást. A DK szerint Paks2 megépülése kizárólag orosz érdek, aminek az érvényesüléséért mindent megtesz Vlagyimir Putyin hűséges beosztottja, a magyar miniszterelnök. A DK a Sokak Magyarországa programja szerint 2018 után nem csak, hogy el fogja törölni a megújuló energiát terhelő adókat, hanem egyenesen áfa-mentessé teszi majd a szél- és naperőművek létesítését.

Molnár Csaba

ügyvezető alelnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek