2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: A kormány hagyjon fel a félelemkeltéssel!

Sajtóértesülések szerint hétfő reggel tucatnyi készenléti rendőr vonult ki az Ökotárs Alapítvány belvárosi irodájához. Az akció a közelben élők szerint félelmetes volt, az alapítvány dolgozói pedig elérhetetlenek, mert még telefonálni sem engedték őket a kivonult rendőrök, ráadásul az épületet sem hagyhatták el eddig.

Nem sokkal később a szervezet könyvelőjénél is megjelent a rendőrség. A kormány támadása a civil szervezetek ellen újabb mérföldkőhöz érkezett tehát, hiszen eddig „csak” NAV ellenőrzésekkel és sajtónyilatkozatokkal helyeztek nyomást a civil szférára, mára azonban a félelmet keltő rendőri akcióktól sem vonakodnak már.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány készenléti rendőröket küld egy olyan civil szervezetre, mely munkásságával komoly társadalmi munkát végez és olyan problémákat próbál megoldani, melyre a kormány képtelen volt. A DK tudni szeretné, hogy mi indokolta a készenléti rendőrség ilyen nagy létszámú jelenlétét? A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a félelemkeltéssel és a civil szféra elleni támadásokkal, mert egy kormány nem harcolhat a saját állampolgárai ellen.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…