2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány garantálja országgyűlési határozatban, hogy nem lesznek nemzeti italboltok

DK: A kormány garantálja országgyűlési határozatban, hogy nem lesznek nemzeti italboltok

Mivel a kormányközeli sajtó már többször meglebegtette a Nemzeti Italboltok létrehozásának lehetőségét, újabb piac kisajátítása veszélyezteti a magyar vállalkozókat. Mint ismert, 2012-ben az Orbán-kormány állami monopóliummá tette a dohányforgalmazás jogát, ezzel rengeteg vállalkozó alól húzva ki a talajt, erősítve a feketekereskedelmet, és súlyos károkat okozva ezzel az államkasszának.  A dohánykoncessziók odaítélési módjáról ráadásul több esetben kiderült, hogy pusztán pártszimpátia alapján történt.

A kormány ugyan többször is tagadta, hogy megvalósítaná az állami alkoholmonopóliumot, a Fidesz módszereit ismerve ez az önkormányzati választások előtt teljesen természetes, hiszen az ilyen horderejű, sokaknak kárt okozó, nagyszabású korrupciós ügyeiket mindig a választások utánra időzítették, így a tagadás semmire sem jelent garanciát. Egy ilyen döntésen márpedig magyar vállalkozások ezrei múlhatnak, a feketegazdaság további erősödése pedig szintén komoly veszélyt hordoz magában.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési határozatot nyújtott be azzal a szándékkal, hogy a kormány hivatalos úton garantálja, hogy nem lesznek Nemzeti Italboltok Ha a kormány komolyan gondolja ígéretét, miszerint nem tervez ilyen lépést, akkor alá fogja írni a határozatot. Ha ez nem történik meg, újabb ígéretről derül ki, hogy csak üres hazugság volt a választások közeledtével.

DK sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…