2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány azonnal kezdje meg a szakszervezeti tárgyalásokat, és rendezze a közszolgáltatásban dolgozók bérét!

DK: A kormány azonnal kezdje meg a szakszervezeti tárgyalásokat, és rendezze a közszolgáltatásban dolgozók bérét!

A közszolgáltatásban dolgozó mintegy 140 ezer munkavállalót képviselő szakszervezetek február 25-ig adtak időt a kormánynak, hogy összehívja a Közszolgáltatói Vállalkozások Konzultációs Fórumát, és érdemi ajánlattal álljon elő a bértárgyalások megkezdéséhez. Ha a kormány ezt is elblicceli, vagy nem áll elő elfogadható ajánlattal, a dolgozók azt sem tartják kizártnak, hogy sztrájkolni fognak. Ami azt jelenti, hogy a már így is ezer sebből vérző vasúti és postai szolgáltatások teljesen leállhatnak, megbénítva ezzel az egész országot.

Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy amíg propagandára és a miniszterelnök hobbijához kötődő gigaberuházásokra százmilliárdokat költ a kormány, addig a közszolgáltatásokat csendben hagyja kivérezni, megfojtva ezzel a magyar vidéket, és a kilátástalanságba taszítva több tízezer munkavállalót. A DK felszólítja a kormányt, hogy a szakszervezetek kérésének eleget téve azonnali hatállyal rendezze a közszolgáltatásban dolgozók bérét!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…