2021. 08. 2. hétfő

Lehel
1 EUR 356 HUF
1 GBP 416 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány azonnal indítson fiatal munkanélküliek elhelyezkedését segítő programot!

DK: A kormány azonnal indítson fiatal munkanélküliek elhelyezkedését segítő programot!

A koronavírus-járvány miatti válság Európában mindenhol óriási munkanélküliséget hozott, különösen a fiatal munkavállalók között. Magyarországon is rég nem látott számban kerültek utcára fiatalok, a kormány azonban mint oly sokakról, róluk is elfeledkezett. Az Európai Unió azonban most is segít. A Demokratikus Koalíció is megszavazta azt a javaslatot, ami idén megemeli a fiatalok foglalkoztatásának támogatására költhető uniós összeget.

A Demokratikus Koalíció szerint nem lehet tovább halogatni a fiatalok megsegítését. A kormány óriási károkat okoz a késlekedéssel, hiszen a munka világából kieső, pályájuk elején járó fiatalok csaknem behozhatatlan hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon, ha nem tudnak gyorsan elhelyezkedni. A DK felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen új, a fiatal munkanélküliek munkához jutását segítő programot. Ehhez minden forrás rendelkezésre áll.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint, augusztus elsején ünnepli 75. születésnapját. A II. világháború után, 1946. augusztus 1-én vezették be …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum