2022. 01. 19. szerda

Sára, Márió
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A kormány által rendelt kínai vakcina akár 35-ször annyiba is kerülhet, mint az AstraZeneca vakcinája?

DK: A kormány által rendelt kínai vakcina akár 35-ször annyiba is kerülhet, mint az AstraZeneca vakcinája?

A DK információi szerint a kormány által rendelt kínai vakcina akár szélsőségesen drága is lehet az összes többi vakcinához képest. Az AstraZeneca vakcina, amelyet előreláthatólag január végén engedélyez az Európai Gyógyszerügynökség, nagyjából 2 és fél amerikai dollárba, azaz kevesebb, mint ezer forintba kerül adagonként. Ehhez képest a kormány által megrendelt, Európában bevizsgálatlan és engedélyezetlen kínai Sinopharm vakcináról azt hallani, hogy egy adagja nagy tételben is 30 dollárba, azaz közel 9 ezer forintba kerül, de az ára kisebb tételben elérheti akár a 145 dollárt is, ami 42 ezer forintot jelent adagonként. 

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz: igaz, hogy akár 35-ször annyiba is kerülhet az Európában bevizsgálatlan és engedélyezetlen kínai vakcina, mint az engedélyezett és már Európa-szerte használt biztonságos alternatívái? Ideje, hogy tisztán lássunk a kínai lélegeztetőgépek történetére hasonlító ügyben, hogy az emberek jobban bízhassanak az oltásokban, és minél többen beoltassák magukat. Reméljük, hogy az emberélet még a pánikkormány számára is fontosabb, mint a lopás, ezért bízunk abban, hogy a kormány meg tudja nyugtatni az embereket.

Varga Zoltán

A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivő, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Oltási akció
Az omikron vírusvariáns már Magyarországon is erőteljesen terjed, várhatóan tovább emelkedik a fertőzöttek száma. Ez a vírusvariáns rendkívül fertőzők…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum