2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: A kormány a válságban elengedte a családok kezét

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mai sajtótájékoztatója ismét bebizonyította, hogy a kormány nem tud és nem akar mit kezdeni ezzel a válsággal. Államtitkár asszony ugyanis – azon kívül, hogy nagy kegyesen bejelentette: a kormány nem vesz el a családtámogatásokból –, semmi olyan érdemi válságkezelő intézkedést nem jelentett be, ami a vírusjárvány okozta válság miatt egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő magyar családoknak érdemi segítséget nyújtana. Az ugyanis, hogy a kormány nem veszi vissza most a családoktól az eddigi támogatásokat, nem csak válságkezelésnek gyenge, de még viccnek is rossz.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány a válság közepén a munkavállalók, a nyugdíjasok és a vállalkozók után a magyar családok kezét is elengedte. Most a DK által javasolt azonnali és érdemi intézkedésekre lenne szükség: a családi pótlék 100 százalékos megemelésére, és a gyermekükkel otthon maradó szülők közvetlen állami bértámogatására!

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese és elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…