2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF

DK: A keleti vakcinákra nem kapunk uniós COVID-igazolványt

A Demokratikus Koalíciónak lett igaza. Aki az Orbán-kormány által favorizált kínai és orosz vakcinát kapta meg, nem kap az egész Unió területére érvényes európai oltási igazolást.

A döntést az Európai Bizottság és az Európai Tanács hozta meg. Az uniós COVID-igazolás csak azoknak ad szabad utazási lehetőséget, akik az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott Pfizer, Moderna, Astra Zeneca és Janssen vakcinákat kapták meg. A kínai Sinopharmot és az orosz Szputnyikot nem fogadják el automatikusan.

Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány mutyival összekötött keleti vakcinabiznisze nem csak a költségvetést károsította meg, hanem személyes szabadságjogaikban is korlátozhat magyarokat. Akár több százezer magyar állampolgárt.

A DK szerint Orbán Viktort személyes felelősség terheli magyar emberek megkárosításáért. Orbán miatt több százezer magyar nem érezheti magát az Unió szabványa szerinti egészségügyi biztonságban, és most már a szabad közlekedés és munkavállalás jogától is megfoszthatják őket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek