2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A jogsértések azonnali megszüntetését és a felelősség megállapítást követeljük a miskolci romák ügyében!

DK: A jogsértések azonnali megszüntetését és a felelősség megállapítást követeljük a miskolci romák ügyében!

A Demokratikus Koalíció üdvözli az állampolgári jogok biztosának és helyettesének vizsgálati jelentését a miskolci romák helyzetével kapcsolatban. Megállapításaik szerint a Miskolci Önkormányzat lakásügyi rendeletei és más intézkedései jogsértőek, a családok kilakoltatásához vezetnek és veszélyeztetik a gyermekek védelmét. Alkotmányellenes az a gyakorlat, amelynek keretében különböző hatóságok megfélemlítő jelleggel közös ellenőrzéseket végeznek.
A helyszínen szerzett tapasztalatok is megerősítik azt, amit a jelentés tartalmaz. A fideszes miskolci önkormányzati vezetés embertelen, jogállamiságot megcsúfoló eszközökkel lép fel a telepeken élő szegényekkel szemben, megalázza és az utcára löki őket. Mélyen egyetértünk a végkövetkeztetéssel is: a kilakoltatás és a razziázó hatósági ellenőrzés nem megoldás a telepen élők problémáira.

Követeljük azt, hogy a hatóságok azonnal hagyjanak fel a zaklató ellenőrzésekkel, vonják vissza a jogsértő rendeleteket, és az érintettekkel egyeztetve találjanak megoldást a telepeken élő, és a már kilakoltatott családok problémáira. Elvárjuk azt, hogy az érintett állami és önkormányzati szervezetek vezetői vállalják a politikai és jogi felelősséget a szándékos és égbekiáltó jogsértésekért. Az akarjuk, hogy ez a szégyenletes gyakorlat soha többé ne fordulhasson elő Magyarországon.

Niedermüller Péter
alelnök DK,
EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek