2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: A Jobbik kilépne az EU-ból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a brit választásokat értékelve arra jutott, hogy újra kellene értékelni az Európai Unió és hazánk viszonyát. A néppártosodni akaró szélsőségesek szájából ez egyet jelent Magyarország kiléptetésével az EU-ból. A zsidók listázása és a cigányok, melegek üldözése után újabb magasztos célokat tűzött ki a Jobbik. Magyarország EU-ból való kiléptetése azonnali gazdasági összeomlással, a mostaninál is nagyobb diplomáciai elszigetelődéssel és – a Jobbik finanszírozása körül felmerült gyanút ismerve – még nagyobb orosz függéssel járna. Az Európa-ellenes szélsőségesek több százezer külföldön dolgozó magyar életét tennék tönkre azzal, hogy elvennék tőlük az EU-n belüli szabad mozgás jogát, valamint magyar kis- és középvállalkozásokat juttatnának a biztos csődbe az európai fejlesztési pénzek és a velük járó fejlesztések elveszítésével.

A magyar emberek döntő többsége azonban – statisztikákkal is igazoltan – nem kér az Európa-ellenes politikából. A magyar társadalom tisztában van azzal a történelmi tapasztalattal, hogy Magyarország Európa szerves része, amin nem változtathat semmilyen szélsőséges jobboldali csoport sem.

A Demokratikus Koalíció büszke arra, hogy a magyar emberek szabad és felelős európai polgárok is egyben, a már egyszer megbukott, sötét és szélsőséges eszmék ellen pedig az európai értékek tisztelete jelenti a legbiztosabb védelmet.

Molnár Csaba
EP-képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…