2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Honvéd a legjobb kórház? – Azonnal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet!

DK: A Honvéd a legjobb kórház? – Azonnal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet!

Az RTL Klub híradója mutatta be, hogy egy 19 éves lányt kétszer is hazaküldtek a Honvéd Kórház sürgősségijéről, miközben agyhártyagyulladása volt. Csak akkor vizsgálták meg alaposan, amikor harmadjára úgy ment vissza, hogy már a fél arca lebénult. Nem a magyar egészségügyön, hanem a szerencsén múlt, hogy ez a lány ma él, bár azt nem tudni, hogy szenvedett-e maradandó károsodást. Ez nem egy egyedi eset, lassan minden napra jut egy ilyen horrortörténet. Ez eset ráadásul a papíron legjobb magyar kórházban történt. El lehet képzelni, hogy milyen állapotban van ma az egészségügyi ellátás, ha ilyen megtörténhet a legjobb magyar kórházban.

A Demokratikus Koalíció szerint ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet és azonnal növelni kell az egészségügyi kiadások arányát! Mi, európai magyarok nem ezt érdemeljük, nem ezért fizetjük az EU legmagasabb adóit. A DK nevében és volt kórházigazgatóként is mielőbbi felépülést kívánok az esetet elszenvedő hölgynek, azért dolgozunk, hogy egyetlen ilyen szörnyű esemény se legyen hiábavaló. Ha Kásler Miklós hű lenne az orvosi és miniszteri esküjéhez, akkor a sokadik ilyen eset után kérlelés és követelés nélkül, önszántából lemondana. Azzal, hogy ezt nem teszi meg, ő is bűnrészese az egészségügy totális tönkretételének.

László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…