2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: A halálbüntetés elbukott – Orbán tovább keresi táborát

Orbán Viktor tegnap elismerte vereségét a halálbüntetés kérdésében a 85 éves Helmut Kohl volt német kancellár tiszteletére szervezett budapesti konferencián. A miniszterelnök most már bevallja, hogy a pillanatnyi népszerűségért cserébe kezdett felesleges vitába az Európai Parlamentben.

Az újabb kudarc feledtetése érdekében a miniszterelnök gyorsan pártja lakájmédiájához sietett. Az interjú egyik tanulsága, hogy talán már maga Orbán Viktor sem tudja követni, hogy éppen az illiberális szoft-diktatúrát vagy a polgári berendezkedést éltesse, nem is beszélve a menekültellenes gyűlöletkeltő retorikáról.

Orbán elmondta, hogy szerinte már elég magyar a hazai pénzügyi szektor – a fideszes Tarsoly Csaba Quaestor-vezér bizonyosan hálás az ellopott 150 milliárd forintért – de nem elég magyar a hazai média. Mivel Orbán Viktor szemében a magyar a fideszes szinonimája, veszélyesen hangzik az a gondolatmenet, aminek a végén csak „magyar” bankok, „magyar” élelmiszerlánc(ok) és „magyar” média áll.

A Demokratikus Koalíció emlékeztetné a kétségbeesett sajtóhaknival próbálkozó miniszterelnököt: Európa legkorruptabb kormányának vezetőjeként mindegy, hogy miről beszél, a kitiltási ügy, a brókerbotrány, az uszítókampány, a drámai mértékű szegénység és kivándorlás mindent elmondanak kormánya teljesítményéről.

A DK szerint az európai Magyarország felépítése az Orbán-kormány leváltásával kezdődik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…