2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: A földmutyival csak az L. Simonok gazdagodását véglegesítenék

Eddig tartott Lázár János L. Simon “barackmag-botrányakor” előadott blöffje, miszerint elvárja, hogy a kormány tagjainak ne legyen semmiféle gazdasági érdekeltségük? Vagy ez nem mindenkire vonatkozik? 80 millió forint állami és uniós pénzhez jutott hozzá cégein keresztül L.Simon László a Blikk szerint. Egy átlagos gazdaság 100-200 ezer forint támogatáshoz juthat hektáronként, addig a fideszes államtitkár egymillió forintot kapott hektáronként. A bulvárlap számítása szerint L. Simon 2010 óta összesen 160 milliót tehetett zsebre földjein keresztül.

L. Simon László most épp nem a “rákgyógyító” barackmagokkal, hanem a fideszes párttagkönyvével szerzett tízmillióival került reflektorfénybe. A fideszes állami földkiárusítás hajnalán így maga L. Simon mutathatta be, hogy miért is állnak sorba az állami földpályázatokon a Mészáros Lőrincek – természetesen a parlagon hagyott földek után is járó több tízmilliós támogatásokért.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy fideszes politikusok és oligarchák teszik rá a kezüket a magyar agrárium földjeire azért, hogy meggazdagodjanak az azok után járó támogatásokból. A DK szerint a fideszes földosztás már évekkkel ezelőtt elkezdődött a bérlet-pályázatoknál, a mostani eladásokkal csak véglegesíteni akarják a jelenlegi állapotokat.

Nagy-Huszein Tibor
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…