2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: A fogorvos sztrájk újabb figyelmeztetés

Munkabeszüntetésre készülnek a közfinanszírozott fogorvosok, szeptember 4-6-a között csak sürgősségi eseteket látnak el. Az Orbán-kormány a szükséges minimum felét költi fogászati ellátásra, emiatt is egyre több az üres praxis, a magyarok többsége pedig nem képes kifizetni a magán fogorvos szolgáltatásait. Az elmúlt fél évben háromszáz fölé nőtt a betöltetlen fogorvosi állások száma, ebből Budapesten több, mint negyven.

Sok helyen már most is csak átszervezésekkel tudják megoldani az ellátást, de félő, hogy hamarosan olyan települések lesznek az országban, ahol semmilyen fogorvosi ellátás nem áll rendelkezésre.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány tönkretette az egészségügyet, és a fogorvosok tervezett sztrájkja újabb figyelmeztetés. Egy újabb ágazat hívja fel a figyelmet a súlyos állapotokra. Az orvosok, ápolók, után itt a fogorvosok jajkiáltása, de várható a gyógyszerészek tiltakozása is. Egy következő., demokrata kormánynak az egészségügy teljes területét át kell vizsgálnia és meg kell teremteni a működés anyagi, szervezeti forrásait.

Dr. László Imre, elnökségi tag, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…