2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: A Fideszt saját pártcsaládja is vállalhatatlannak tartja Európában

A Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt a jelenlegi magyar kormány politikáját súlyos kritikákkal illető határozatot terjesztett az Európai Parlament elé. A jobboldali Európai Néppárt vállalhatatlannak és félrevezetőnek nevezi a bevándorlók ellen uszító nemzeti konzultációt. A jobboldali EP-képviselők szerint a bevándorlók ellen használt manipulatív kormányzati propaganda pedig egyszerűen nem tükrözi a valóságot. Mától a Fidesznek papírja is van arról, hogy szélsőséges politikáját saját pártcsaládja, az Európai Néppárt sem tűri.

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentései és a bevándorlásról indított nemzeti konzultáció miatt májusban vitát tartottak az Európai Parlamentben. A vita következményeként az EP-képviselők parlamenti határozatot fogadnak el a jövő héten a magyar kormány jelenlegi politikájáról. A jobboldali Néppárt súlyos kritikája újabb bizonyíték arra, hogy nem valamiféle baloldali összeesküvés áll a magyar kormány bírálata mögött. Orbán Viktor és kormánya Európában elbukott, egyetlen barátja sem maradt.

A DK a kormányváltás után Magyarországot visszavezeti Európába, visszaállítja hazánk megtépázott tekintélyét az Európai Unióban. Az európai Magyarország az Orbán-kormány 2016-os leváltásával kezdődik.

Molnár Csaba
DK ügyvezető alelnök
EP-képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek