2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: A Fidesznek továbbra is kevesebbet ér egy paralimpiai arany, mint egy olimpiai

Hiába adta be a DK törvényjavaslatként, hogy a paralimpikonok is ugyanannyi pénzt kapjanak az érmeik után, mint ép társaik, a Fidesznek továbbra is csak feleannyit ér egy paralimpikon sportteljesítménye. Tegnap a parlamentben Rétvári Bence fideszes államtitkár is csak mellébeszélt a témában, ahogy a többi fideszes politikus is csak menekült a kérdés elől a HVG által készített videón.

Korábban a Gyurcsány-kormány vezette be, hogy egy paralimpiai érem is pontosan ugyanannyit érjen, mint egy olimpiai, hiszen a parasportolók sem érnek kevesebbet egészséges társaiknál. Az Orbán-kormány ezt eltörölte, azt üzenvén, hogy egy paralimpikon soha nem érhet fel egy olimpikonhoz. A magyar parasportolók eközben 1 arannyal, 8 ezüsttel és 9 bronzzal tértek vissza Rióból.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy adja vissza a paralimpikonok olimpikonokkal azonos díjazását! A DK szerint hazánknak meg kell becsülnie azokat, akiket már parasportolói karrierjük előtt is kihívás elé állított az élet, mégis voltak olyan erősek, hogy a világ legjobbjai közé küzdjék magukat.
A DK ezúton is gratulál a magyar olimpiai és paralimpiai csapatnak a kiváló sportteljesítményhez.

Varju László
Alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…