2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: A fideszes belharc az agrárium háttérintézményeit sem kíméli

Lázár János az uniós mezőgazdasági támogatások megszerzése után a mezőgazdasági szakhivatalokra is rá akarja tenni a kezét. Bejelentése szerint 2017-től az EU-s támogatásokat kifizető szervezet a kormányhivatalok részévé válna. Emiatt azonban új uniós akkreditációra lenne szükség, amely két évig tarthat, és addig semmilyen uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatást nem lehetne kifizetni.
Nyilvánvaló, hogy Lázár ezzel csak álcázni akarja azt a célját, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH) a saját irányítása alá vonja. Itt már egymással harcolnak a fideszes kevesek a sokak pénzének elosztásáért. Ugyancsak Lázár hagymázas tervei között szerepel az élelmiszerpiacot felügyelő NÉBIH megszüntetése is. Az élelmiszerbiztonságért felelős szervezetet sokkal inkább megerősíteni kellene, visszaadni elvett erőforrásait, jogosítványait, és mentesíteni a politikai függőségtől.

A DK is látja, hogy Fazekas Sándor teljesen alkalmatlan feladatai ellátásra. Ezt azonban nem mezőgazdaságot tönkretevő őrült tervekkel lehet megoldani, hanem Fazekas lemondatásával. A DK továbbá azt sem érti, miért van szükség a Földművelésügyi Minisztériumban tizenhat államtitkárra a 2010 előtti hat helyett, miközben a tárca feladatai jelentősen szűkültek.

A DK által képviselt Sokak Magyarországa a sokakról fog szólni, nem pedig a sokaknak szánt támogatásokért egymással küzdő kapzsi kevesekről.

Nagy-Huszein Tibor
Alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek