2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: A Fidesz nem hisz a nők egyenjogúságában, de Európa igen

Az Európai Parlament elfogadta azt az állásfoglalást, amely a nemek közötti egyenlőség és a nők egyenjogúságának előmozdítását szorgalmazza. A Fidesz EP-képviselői a javaslatot nem szavazták meg, többségük nemmel szavazott, néhányan közülük tartózkodtak, illetve távol maradtak a szavazástól.
Ez persze nem meglepő, hiszen a fideszes képviselők már a nők elleni erőszak tilalmáról szóló Isztambuli egyezményt sem voltak hajlandóak törvénybe iktatni és újból elutasították a részvénytársaságok vezető testületeiben a kötelező női kvóta bevezetéséről szóló DK-s javaslatot is.

A Demokratikus Koalíció feltétlen támogatója a nők egyenjogúságának és a nemek közötti egyenlőség előremozdításának, ezért a DK európai parlamenti képviselői az Európai Parlament többségével összhangban megszavazták az állásfoglalást.

Molnár Csaba
EP-képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…