2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

DK: A Fidesz magára hagyta Budapestet, nincs pénz a 3-as metró felújítására

Tarlós István ma bejelentette, hogy az általa vezetett Főváros egy megveszekedett forint többletforrást sem kap az Orbán-kormánytól a 3-as metró felújítására. A Fidesz főpolgármestere úgy örömködött, hogy “pluszpénzt ugyan nem kapunk, de akadályokat sem gördítenek elénk”. Tarlós István ezek szerint rendelkezik egy pénznyomó-automatával a városházán, a felújítás legnagyobb akadálya ugyanis éppen a pénzhiány.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz magára hagyta Budapestet és elengedte Tarlós István kezét. A fideszes főpolgármester csak addig kellett a kormánynak, amíg elvették Budapest költségvetésének a felét, számos ingatlanvagyonát és területét; a Főváros kisemmizésével megszűnt Tarlós feladata. A DK szerint az Orbán-kormány napi félmillió budapesti életét veszélyezteti a 3-as metró felújítási költségének visszatartásával. Ha a 3-as metrón tragédia történik, annak Orbán Viktor és a Budapestet a Fidesz kezére játszó Tarlós István lesznek a felelősei.

Gy. Németh Erzsébet
a DK fővárosi képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek