2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

DK: A Fidesz kiiktatja Esterházyt és Jancsót?

A Terror Háza nevű történelemhamisító Fidesz-cég “kutatási igazgatója” – a nevét nem írjuk le, mert érdektelen -, azt nyilatkozta tegnap, hogy változtatni kell azon, hogy ma is Esterházy Péter vagy Jancsó Miklós a magyar kultúra meghatározó alakjai. Új, a Fidesznek tetsző szereplőkre van szükség.
A fideszes kultúrpolitika egyre vészesebben hasonlít az ötvenes évekban vallott filozófiára. A jelek szerint jönnek az új Zsdánovok és Révaik, akik majd megmondják, kik képviselik a “haladó hagyományt.”
Van egy rossz hírünk a Terror Háza “kutatási igazgatójának”: ez nem fog menni. A Szegénylegények és a Harmonia Caelestis akkor is örökbecsű marad, ha nekik nem tetszik. Esterházyra és Jancsóra pedig akkor is emlékezni fog a magyar és a világ, amikor az Orbán-rezsim, és annak megfelelni akaró közkatonái már a múlt homályába vesztek. De értjük: oda fogunk figyelni, hogy az éleződő kultúrharcban megvédjük mindazokat, akik valódi értéket hoztak és hoznak létre.
Gréczy Zsolt, országgyűlési képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek