2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: A Fidesz kiiktatja Esterházyt és Jancsót?

A Terror Háza nevű történelemhamisító Fidesz-cég „kutatási igazgatója” – a nevét nem írjuk le, mert érdektelen -, azt nyilatkozta tegnap, hogy változtatni kell azon, hogy ma is Esterházy Péter vagy Jancsó Miklós a magyar kultúra meghatározó alakjai. Új, a Fidesznek tetsző szereplőkre van szükség.
A fideszes kultúrpolitika egyre vészesebben hasonlít az ötvenes évekban vallott filozófiára. A jelek szerint jönnek az új Zsdánovok és Révaik, akik majd megmondják, kik képviselik a „haladó hagyományt.”
Van egy rossz hírünk a Terror Háza „kutatási igazgatójának”: ez nem fog menni. A Szegénylegények és a Harmonia Caelestis akkor is örökbecsű marad, ha nekik nem tetszik. Esterházyra és Jancsóra pedig akkor is emlékezni fog a magyar és a világ, amikor az Orbán-rezsim, és annak megfelelni akaró közkatonái már a múlt homályába vesztek. De értjük: oda fogunk figyelni, hogy az éleződő kultúrharcban megvédjük mindazokat, akik valódi értéket hoztak és hoznak létre.
Gréczy Zsolt, országgyűlési képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…