2023. 03. 21. kedd

Benedek
1 EUR 399 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A Felcsút most azért nem adja ki a TAO-iratokat, mert a “felperes tényleges motivációja politikai eredetű”

DK: A Felcsút most azért nem adja ki a TAO-iratokat, mert a “felperes tényleges motivációja politikai eredetű”

Tovább zajlik a jogállam orbáni megcsúfolása. A DK sok év pereskedés után, jogerős bírósági ítélettel a zsebében sem jutott hozzá a Felcsút fociakadémia társasági adó-költéseit igazoló számlákhoz. Az ítélettel a kezünkben azonban kérelmeztük, hogy adják ki a felcsúti fociakadémia 2018-as költéseit, ha már a korábbi évek jogerősen kiperelt iratait nem kapjuk meg az EMMI állítólagos “vizsgálata” miatt. Kérelmünkre bicskanyitogató ellenkérelem érkezett Mészáros Lőrincék ügyvédjétől.

A Felcsút szerint az “alapító okiratában felsorolt közhasznú tevékenységek önként vállalt feladatok, azok fenntartását, elvégzését alperes számára nem teszi kötelezővé egyetlen jogszabály sem”. A DK kérelmére – miszerint adják ki, hogy mire költötték az adófizetők pénzét – továbbá azt írják, hogy annak “célja nem az esetleges közpénzek mozgásának és felhasználásának ellenőrzése”, mert “felperes tényleges motivációja politikai eredetű, személyes párton belül előre jutását és karrierjét szolgálja”.

A Felcsút szerint tehát rájuk nem vonatkoznak a közhasznú szervezetekre vonatkozó törvények, mert ők önként vállalták, hogy közhasznúak lesznek, valamint nem adják ki a már közel 30 milliárd forintnyi “esetleges közpénzek”-re vonatkozó adatokat, mert azt egy ellenzéki párt perelte ki. Ehhez képest lassan a Rákosi-rendszer is mintaszerű demokráciának tűnik.

 

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek