2023. 04. 1. szombat

Hugó
1 EUR 380 HUF
1 GBP 432 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A belügyhöz fordulunk a kiskunhalasi járványkórház ügyében – Nem tudták, hogy a nyár után ősz jön, az ősz után meg tél?

DK: A belügyhöz fordulunk a kiskunhalasi járványkórház ügyében – Nem tudták, hogy a nyár után ősz jön, az ősz után meg tél?

Kiderült, hogy a kormány azért nem tudta még átvenni a kiskunhalasi járványkórházat, mert az még nincs téliesítve. A járvány kezdete óta azt látjuk, hogy a kormány a legegyszerűbb feladatok terén is csetlik-botlik. Előbb arról feledkeztek meg, hogy az iskola nem októberben, hanem szeptemberben kezdődik – amikor már lehetett volna mérni a diákok, tanárok testhőmérsékletét -, majd azt felejtették el, hogy a lélegeztetőgépek nem működnek orvos, ápoló és áramelltás nélkül, most pedig az érte meglepetésként a döntéshozókat, hogy a nyár után az ősz, az ősz után pedig a tél következik, így elmulasztották a kiskunhalasi járványkórház téliesítését.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben fordul a Belügyminisztériumhoz, hogy megtudja: miért nem készültek még el a kiskunhalasi járványkórház téliesítésével? A DK szerint a kormány alkalmatlansága nem először fenyegeti a sikeres járvány- és válságkezelést; ez már a sokadik alkalom, hogy az Orbán-kormány bénázása jelenti a legnagyobb veszélyt az országra. A DK választ vár a kormánytól: ki a felelős azért, hogy még nem téliesítették a kiskunhalasi járványkórházat, ki nem tudta a kormányból, hogy a nyár után ősz jön, az ősz után meg tél?

Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek