2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: 480 milliós tanulmány – Le kell állítani az ötkarikás közpénzcsapot

A Népszabadság információi szerint 480 millió forint közpénzt költött a kormány a 2024-es olimpia hatástanulmányára, mindezt pályáztatás és verseny nélkül. A tanulmány ráadásul csak a 2012-es olimpia rendezését előkészítő kimutatás átdolgozása.

Eldördült tehát a startpisztoly, a Fidesz megkezdte a közpénzek eltüntetését az olimpia hazai rendezésére hivatkozva. A pályáztatás nélkül megrendelt többszáz milliós tanulmányok és a több tízmilliárd forintért elvégeztethető középítkezések elég okot adnak a korrupció kormányának arra, hogy esélytelenül is támogassák a budapesti olimpiát – a haveri cégeknek így is, úgy is megéri.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnali hatállyal le kell állítani az ötkarikás közpénzcsapot, amelynek egyetlen célja – mint mindennek – a fideszes vállalkozások állami pénzből történő gyarapítása. A DK szerint a kormánynak példát kellene vennie Bostonról, ahol több, mint kétszer annyi pénz – 75 millió dollár – lett volna az olimpia rendezésére, de a társadalmi támogatottság hiányában inkább lefújták a pályázatot.

Gy.Németh Erzsébet
fővárosi képviselő
elnökségi tag
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum