2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: 247 forintos nyugdíjemelés helyett újra be kell vezetni a svájci indexálást és 150 ezer forint kárpótlást kell fizetni minden nyugdíjasnak!

DK: 247 forintos nyugdíjemelés helyett újra be kell vezetni a svájci indexálást és 150 ezer forint kárpótlást kell fizetni minden nyugdíjasnak!

Tegnap éjjel megjelent a rendelet a kormány által beharangozott júniusi kiegészítő nyugdíjemelésről, a rendeletben lévő számok pedig elkeserítőek. A nagy nyugdíjemelés, amit a Fidesz belengetett, átlagosan 848 forintot jelent, de olyan is van, aki mindössze 247 forinttal fog csak többet kapni. Nem elég, hogy 10 éve megszüntették a svájci indexálást, amivel 10 év alatt akár 1,2 millió forintot is kivehettek a nyugdíjasok zsebéből, és minden segítség nélkül hagyták az időseket a válság alatt, amikor 9 éves rekordon volt az infláció, minden élelmiszer ára az egekbe emelkedett, most mindennek a tetejébe bejelentettek egy 848 forintos nyugdíjemelést is.

A Demokratikus Koalíció szerint ez nem nyugdíjemelés, hanem egy ízléstelen fricska a kormánytól a nyugdíjasoknak. A DK szerint a 2022 utáni köztársasági kormánynak kárpótolnia kell a nyugdíjasokat az elmúlt 10 évért. Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje arra készül, hogy minden nyugdíjas 100 ezer forint kárpótlást kapjon a svájci indexálás megszüntetése miatt, és 50 ezer forint kárpótlást a járvány és a válság alatti áremelkedés miatt. A DK szerint elég volt abból, hogy a Fidesz 10 éve cserbenhagyja azokat, akik végigdolgozták és végigadózták az életüket. Az Orbán-rendszer bukása után újra be kell vezetni a svájci indexálást és 150 ezer forint kárpótlást kell fizetni minden nyugdíjasnak!

Oláh Lajos

A DK erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselője

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…