2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

DK: 2016 a lemaradás újabb éve volt a humánszférában

Balog Zoltán bizottsági meghallgatásán újra bebizonyította, hogy egyáltalán nem ismeri az általa irányított ágazatok valóságát.
A miniszter a “béremelések évének” nevezte 2016-ot. Ezzel szemben a valóság az, hogy továbbra is siralmas  a pedagógusok, a szociális dolgozók, a nővérek és orvosok bére. Egyre nő az ágazatok lemaradása, a legtöbb területen már a működés minimális feltételei is hiányoznak, egyre romlik az oktatás, az egészségügy,  a szociális ellátás színvonala.

Ha Balog Zoltán komolyan gondolja a szféra megbecsülését, akkor állítsa helyre a Gyurcsány kormány idején létező béremelési garanciát, és azonnal emelje meg a minimálbér mértékében 15%-al a pedagógusok bérét, és végre biztosítsa a bérekhez és más juttatásokhoz szükséges forrásokat minden oktatásban dolgozó számára. Ez most, hogy már Orbán Viktor is elismeri, hogy a jövő a tudásalapú gazdaságé és képzett munkaerőé, különösen indokolt.

Itt az ideje, hogy a kormány véget vessen az egészségügyben és a szociális területen a kegyként osztott egyszeri béremelések gyakorlatának, és biztosítsa a közszféra minden dolgozójának a bérek hosszú távú, garantált nagy arányú emelését, hogy újra vonzóvá váljanak ezek a fontos hivatások.

Niedermüller Péter
A DK alelnöke, EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum