2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: 11 hiányszakma az egészségügyben – Végóráit éli a kórházi ellátás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának adataiból derült ki, hogy hivatalosan már 11 hiányszakma van az egészségügyben. Azonban amiket a kormányzat egyszerűen csak hiányszakmáknak nevez, azok valójában „csak”a létfontosságú, kitüntetett hiányszakmákat jelentik, nem a valójában hiányzó összes szakembert.

A magyar egészségügyben ma már lassan minden hiányszakmának számít a beteghordótól kezdve a legkiemeltebb feladatokat ellátó szakorvosokig. Amikor arról kell beszélni, hogy kitüntetett hiányszakmák sújtják a fővárosi kórházi ellátást, akkor a vidéki kórházak már javában a végóráikat élik. Eddig azonban hiába a több tucat hiányszakma, és a közel 800 magyar orvos nyílt levele: az Orbán-kormány továbbra sem tett semmit az egészségügy életben tartásáért. Már ha persze az 5 éve tartó pénzelvonást és üres ígérgetést nem számítjuk.

A Demokratikus Koalíció azt kérdezi a kormánytól, hogy minek kell történnie ahhoz, hogy végre tegyenek valamit a magyar egészségügyért? A DK szerint a kormány már most is évekkel elkésett a maga okozta problémák megoldásával, napjainkban viszont már az utolsó utáni pillanatot szalasztja el az egészségügy megmentésére. A DK februárban bocsájtja társadalmi vitára a Sokak Magyarországának szánt programját, amely – többek között – megoldást kínál az egészségügy tarthatatlan problémáira is.

Dr. László Imre
egészségügyi kabinetvezető
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…