2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DEL: Minden második orvostanhallgató külföldre készül – Éppen most dől el a jövő magyar egészségügyének sorsa

DEL: Minden második orvostanhallgató külföldre készül – Éppen most dől el a jövő magyar egészségügyének sorsa

A Magyar Orvosi Kamara közzétett egy felmérést, miszerint a mai orvostanhallgatók fele nem Magyarországon szeretne elhelyezkedni, hanem külföldön. Nem lepett meg ez az eredmény, ugyanis számos barátom orvosnak készül. Tisztában vagyok vele, milyen kilátástalan a helyzetük itthon. Hiába gondolja a többségük, hogy a hálapénz intézményét meg kell szüntetni, hiába véli úgy háromnegyedük, hogy a hálapénz alapjaiban mérgezi meg az orvos-beteg kapcsolatot, a magyar kormány erre fittyet hány, minősíthetetlenül alacsony kezdő alapbérrel alázza meg őket. Büntetéssel próbálják kezelni a helyzetet, aki külföldre megy, annak vissza kell fizetni a tandíjat. Nem meglepő, hogy ez teljesen eredménytelen.

A Demokratikus Lendület szerint akárhonnan is nézzük, most dől el a magyar egészségügy jövőjének sorsa. Nekünk otthon azt tanították, ha tanulunk, és keményen dolgozunk, akkor megbecsülést kapunk mind társadalmilag, mind anyagilag. A mi generációnk nem hálapénzt, nem csúszópénzt és nem is könyöradományt szeretne. Csupán tisztes megélhetést és megbecsülést. Úgy látszik, ez túl nagy kérés. A DEL szerint, ha nem emelik sürgősen és érdemben a kezdő orvosok bérét, azzal nem csak a ma egészségügyét, hanem a következő 10-20-30 év magyar egészségügyét is tönkre fogják tenni.

Kiss Gergő

elnök, Demokratikus Lendület (DEL), a DK ifjúsági szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum