2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Csúsztatás, hazugság”

Alaptalan rágalmak az MSZP részéről – cenzúrázott média címmel tartott pénteken Tiszaújvárosban sajtótájékoztatót dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő.

„Sajnos Tiszaújvárosban olyan irányba fordult a helyhatósági választások során a kampány, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Én, személyemben, mint országgyűlési képviselő nem mehetek el hiszen Tiszaújváros szocialista városvezetői, személy szerint Bráz György megtámadott, már már rágalmazott, mindezt úgy, hogy a szocialista polgármester által cenzúrázott Tiszaújvárosi Krónika és tiszaújvárosi tévé nem biztosított lehetőséget válaszadásra” – indította a közelmúlt történéseinek a felidézésével sajtótájékoztatóját dr. Mengyi Roland.

A Tisza TV Fogadóóra című műsorának múlt heti adásában egy vélhetően előre legyártott, függetlennek álcázni próbált, a szocialista kampánytitkár által feltett kérdésre adott válaszában Bráz György bizonyos negatív szórólapokkal összekötötte dr. Mengyi Roland nevét. Válaszadásra nem adtak lehetőséget. Ezért koncepció gyanús eljárás áldozatának érzi magát. Ráadásul a Városi Polgár című, mértékadó polgári újságot is negatív színben állították be, miközben a szocialista vezetés pártcélokra használja a helyi sajtót. Dr. Mengyi Roland elmondta, hogy sajtó helyreigazítást kértek, de nem kaptak, sőt, a válaszban az mszp-s sajtó fenyegetőleg eljárást helyezett kilátásba.

Ezt követően a testületi ülésen a polgármester hosszasan ecsetelte, hogy fideszes képviselőjelöltek plakátjaira ragasztottak valamint őt dehonesztáló matricákat. Ezzel kapcsolatban megint egyoldalúan, félrevezetően, csúsztatva tájékoztatott. Cáfolta, hogy a jelölteknek bármilyen közük lenne a plakátjaikra ragasztott matricákhoz. Egyébként is, úgy tűnik, mintha a szocialisták saját maguk helyezték volna el. „Tudjuk, hogy mennyi sajtóhamisítási ügybe keveredtek”- utalt vissza az elmúlt évek videó hamisítási és egyéb  botrányaira dr. Mengyi Roland.

„A szocialista etika” szerinti hamisítást sejt ennek az ügynek a hátterében is. A  2006-os kampányt felidézve egy bizonyos olvasói levelet említett az országgyűlési képviselő, amivel az akkor polgármestert, Farkas Zoltánt támadták a Krónikában. A levelet egy bizonyos V. Gábor jegyezte, akivel kapcsolatban arra vár választ Bráz Györgytől, hogy ez a személy megbízásos kapcsolatban állt-e a város legnagyobb cégével? Azonos-e ez a személy az MSZP kampányfőnökével? Igaz-e, hogy már ekkor működött közpénzen fizetett szocialista hazugság- és rágalomgyár?

„Csúsztatás, hazugság”- vont mérleget dr. Mengyi Roland, aki azért tartott sajtótájékoztatót mert az igazságtalanság csak a nyilvánosság erejével győzhető le. Véleménye szerint alkalmas a szocialista polgármester cselekedete a választási bizottság előtti eljárásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek