2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Csupán álom a cigányok integrációja

Folyamatos kudarcot vall a fővárosi MSZP és LMP üdvöskéjének tekinthető Fővárosi Cigány Önkormányzat, mivel segítségnyújtásuk ellenére sem képes elszámolni a megkapott támogatási összegekkel.

Budapest hivatalos elektronikus oldalán 11 fővárosi területi kisebbségi önkormányzat szerepel, akik éves rendszerességgel pályáznak működési költségekre. A pályázati feltételek és a keretösszegek azonosak. A szervezetek egy kivételével rendre eleget tesznek és megfelelnek a közszolgáltatási szerződésben foglaltaknak. Ez a kivétel a Fővárosi Cigány Önkormányzat, akik jellemzően agresszív stílusukkal elérték, hogy háromszoros összeggel rendelkezzenek 2011-ben.

A főváros kisebbségi oldala csak az ő esetükben hiányos: nem található azon telefonszám, webcím, tevékenység, programismertetés, hírek, sőt még Szervezeti és Működési Szabályzat sem, ami egy közpénzen működő szervezet esetében kötelező.

A Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke, Makai István júniusban a BRFK előtt tartott sajtótájékoztatót. Itt koncepciós eljárásnak minősítette a támogatások elszámolásáról felszólításra és késve beküldött, egyébként számszakilag értékelhetetlen, részleteiben valótlan adatokat is tartalmazó beszámolót, és politikai megbízásból folytatott nyomozással vádolta a rendőrséget.

A Jobbik fővárosi frakciójának nem feladata védeni a városvezetést, de jószerivel egy cetlire írt igényről írtak előterjesztést a hivatal dolgozói, amit a fővárosi Jobbik megalapozatlannak, a többi kisebbségi önkormányzattal szemben méltánytalannak, tartalmi vonatkozásban siralmasnak tartott, ezért a tiltakozásunknak megfelelően nem szavaztunk meg. A felhasználás során pedig vélelmeink igazolódtak, jószerivel csak az nem teljesült, amire a póttámogatást kérték. Ugyanakkor jó tudni – amit amúgy nyilvános adatokból is ki lehet deríteni –, hogy a Fővárosi Cigány Önkormányzat 198 négyzetméter alapterületet használ, havi szinten 20 ezer forintos internetköltségre és 200 ezer forintos telefonszámlára kért támogatást, miközben alkalmazottaik járandóságát csak részben fizette ki.

Fantasztikumnak minősíthető mese a cigányság beillesztése a munka, a tisztesség világába. Maga a cigányság többsége is vesztes, mivel alkalmatlan vagy törvényszerűen azzá váló vezetőik őket is átverik, így kiszolgáltatottságuk, lemaradásuk egyre növekszik.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…