2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Csökkent a háborús feszültség a Koreai-félszigeten

A Magyar Békekör szerint a Koreai-félszigeten kissé csökkent a közvetlen háborús veszély azt követően, hogy Mun Dzsein dél-koreai elnök hétfőn békülékeny hangot ütött meg, és tudatta, hogy nem szabad a Koreai-félszigeten újból háborúskodni, Phenjan nukleáris terveit békésen kell leszerelni.

„Biztosra veszem, hogy az USA higgadtan és felelősen fog válaszolni a kialakult helyzetre, hozzánk hasonlóan – idézte szavait a Békekör.

Trump ismételt fenyegetőzései után McMaster, az elnök nemzetbiztonsági főtanácsadója annak a véleményének adott hangot, hogy a szópárbaj nem torkollik konfliktusba. Mike Pompeo, a CIA elnöke pedig úgy vélekedett, hogy túlbecsülték a nukleáris háború kockázatát a szópárbaj csúcspontján annak dacára is, hogy Észak-Korea esetleg újabb rakétakísérletet hajthat végre.

Kína hétfőn bejelentette, hogy augusztus 15-től végrehajtja az ENSZ BT Észak-Korea ellen elfogadott szankcióit, és embargót rendel el az Észak-Koreából származó szénre, tengeri halra, vasra, vasércre, ólomra és ólomércre. Ezen kívül nem engedi kikötni az észak-koreai hajókat a kínai kikötőkben, kivéve szükséghelyzetben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek