2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Csöbör Katalin pénzt keres, ahelyett, hogy elszámoltatna

Csöbör Katalin keddi sajtótájékoztatóján megint bebizonyította, hogy fogalma sincs, mi folyik Miskolcon. A Fidesz országgyűlési képviselője az önkormányzatok konszolidációjáról beszélt, arról, hogy a kormány megmentette Miskolcot a csődtől. Egyrészt jövőre a Fidesz 40 százalékkal fogja csökkenteni az önkormányzatok támogatását, ami nem épp a konszolidáció irányába mutat. Másrészt, ha az a mindössze 1,2 milliárd forintos állami támogatás mentette meg a várost a csődtől, amit év elején kapott a megyeszékhely, az beismerése annak, hogy Miskolcon nagy a baj, s ez egyben a jelenlegi városvezetés kritikája is. Kritikája annak, hogy továbbra sincs lobbierő, hiszen miközben városunk a túlélésért küzd, addig Debrecen stadionépítésre is megkapja ennek az összegnek a tízszeresét, és kritikája annak, hogy továbbra sincsenek Miskolcon forrásteremtő beruházások. Ráadásul az önkormányzat megrendeléseivel nem a helyi vállalkozásokat támogatja, hanem gyöngyösi, debreceni vagy fővárosi cégeket, és ezzel együtt a gyöngyösi, debreceni vagy épp a fővárosi munkahelyteremtést. Miskolcnak meg marad a 47 ezres közmunka, meg Zsiga Marcell alpolgármester.

Ami az MSZP által ránk hagyott 30 milliárdos hitelt illeti, valóban fontos kérdés, hogy annak sorsáról a szocialisták miért nem számoltak el a miskolciaknak mind a mai napig. De ugyanilyen fontos kérdés az is, hogy a Fidesz miért nem számoltatta el a szocialistákat mind a mai napig. Ezért a Jobbik miskolci frakciója az egész város nevében kéri Csöbör Katalint, válaszoljon arra a kérdésre, miért nem ül még mindig egyetlen egy miskolci szocialista sem börtönben? Azért, mert holló a hollónak nem vájja ki a szemét, vagy azért mert alakul a szocialisták által egyre gyakrabban hangoztatott Fidesz-MSZP koalíció?

Jakab Péter,
önkormányzati képviselő (Jobbik frakció)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…