2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Csak jó törvény mellett lehet a munkavállalók jogait védeni!

Az MSZP támogat minden olyan kezdeményezést és akciót, amely a bérből és fizetésből élők élet- és munkakörülményein igyekszik javítani. Éppen ezért üdvözöljük, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Liga Szakszervezet is szót emel a miskolci Bosch munkavállalóinak érdekében.
A dolgozók jogainak érvényesítése érdekében azonban nem elég csupán a jelenleg érvényben lévő jogszabályok betartásáért küzdeni, nem elég a törvény adta kereteken belül a munkahelyi körülmények javítására törekedni. Szükség van olyan törvényekre is, amelyek a jelenleginél sokkal jobban védik a munkavállalókat.
A Fidesz parlamenti többsége által elfogadott, s 2012 júliusában életbe léptetett új Munka Törvénykönyve nem ilyen. A munkavállalói jogokat a korábbiakhoz képest sok esetben csorbították, a műszakpótlékok eltörlésével, illetve csökkentésével, a vasárnapi pótlékra jogosultak körének szűkítésével pedig súlyos tízezreket vettek ki a dolgozók zsebéből.
A törvény munkavállaló-ellenes szellemisége ellen az MSZP az előkészítés során is, a  parlamenti döntés idején is, s azóta is folyamatosan tiltakozik. Nem engedhetjük meg ugyanis, hogy egy Európához tartozó, bérben, fizetésben amúgy is lemaradt országot a kormányzat tovább taszítson a bérrabszolgaság irányába.
Ehhez a küzdelemhez várjuk minden szakszervezet, így a Liga támogatását is. Kérjük őket arra, hogy éljenek a szakszervezeti mozgalom adta összes lehetőséggel, s akár akciók szervezésével is, de kényszerítsék munkavállaló-barát politika folytatására a kormányt.
Az MSZP támogatására bizton számíthatnak.

Az MSZP miskolci szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek