2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Csak a Jobbik szavazta le a politikusok béremelését

A Fidesz képviselői háromszor szavazták le a miskolciak fizetésemelését, a sajátjukét viszont elsőre megszavazták. A politikusok béremelésére még a szocialisták sem tudtak nemet mondani, azt egyedül a Jobbik utasította el.

A múlt heti közgyűlésen a Fidesz azt javasolta, hogy Kriza Ákos polgármester bérét 30, a képviselőkét 20 százalékkal emeljék meg. A kormánypárti politikusok mindezt szemrebbenés nélkül megszavazták, de még a szocialistákban se volt annyi erő, hogy nemet mondjanak a saját fizetésemelésükre, emlékeztetett keddi sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A Jobbik frakcióvezetője szerint aki a nép pártján áll, az a nép fizetését emeli, nem a sajátját, így a Jobbik nemet mondott a képviselők béremelésére. „Amíg a miskolciak bére nem nő, ne nőjön a politikusoké se” – közölte Jakab Péter, pofátlanságnak nevezve, hogy a fideszes képviselők a miskolciak fizetésemelésére vonatkozó jobbikos javaslatra háromszor is nemet mondtak, a sajátjukéra viszont rögtön igent.

https://youtu.be/ILrdH-pl1BE

Aki nem utasította el a saját képviselői béremelését, vajon hogyan tud azoknak a szemébe nézni, akiknek egyáltalán nem nő a bére, és a nyugdíja se 20, csupán 1,6 százalékkal? – tette fel a kérdést a néppárti politikus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…