2022. 07. 4. hétfő

Ulrik
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF

Civil Fórum a Miniszterelnökségen

Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár tegnap nyolc civil szervezettel – egyebek mellett jogvédő egyesületekkel és a Norvég Civil Támogatási Alap lebonyolító alapítványaival – találkozott a Miniszterelnökségen.
A „civil fórumon” megjelenő szervezetek már részvételükkel is jelezték: az elmúlt egy-másfél évben őket ért nyilvános támadások ellenére továbbra is nyitottak a jóhiszemű és konstruktív párbeszédre, a javaslattételre.

A találkozón a helyettes államtitkár megerősítette: jelenleg nincs kormányzati kezdeményezés a civil szektor jogszabályi környezetének megváltoztatására vagy új szabályozás bevezetésére. Ez a civilek egyetértésére talált, hiszen meglátásunk szerint a ma hatályos jogszabályi előírások kellő garanciákat adnak arra, hogy a szervezetek működése jól átlátható és elszámoltatható legyen.

Mindezen túlmenően az egyeztetésen szóba került még a civil szervezetek állami támogatásának kérdése, beleértve a  Strukturális Alapokhoz való hozzáférést is; valamint az Európai Uniós alapból biztosított támogatási programok kidolgozásában és nyomon követésében való civil részvétel megerősítésének fontossága. Elhangzott, hogy a szervezetek továbbra is várják, megismerhető, világosan tervezett és nyilvános legyen a kormány civil szektorral kapcsolatos stratégiája. A megbeszélés a folytatás kölcsönös ígéretével zárult.

Kiadják: Amnesty International Magyarország, Autonómia Alapítvány, Magyar Helsinki Bizottság, NaNE Egyesület, Ökotárs Alapítvány, Társaság a Szabadságjogokért

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Toborzónap
Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2022.06.16. Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum