2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Büntetőfeljelentésre készül a Jobbik az E.On méregdrága visszavásárlása miatt

Sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 875 millió eurós keretösszeggel vételi megbízást adott az MVM közgyűlésén az E.On Földgáz Trade és az E.On Storage megvásárlására. Mivel ez az összeg jelentősen meghaladja az érintett vállalatokra vonatkozó 40, illetve 300 milliós értékbecslést, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményeztem. A kormánytöbbség azonban sem a bizottsági ülés összehívásához nem járult hozzá, sem az Országgyűlés ellenőrző funkciójának gyakorlását nem tette lehetővé.

Bár a stratégiai ágazatok visszavételével a Jobbik egyetért, ám nincs magyarázat arra, a kilátásba helyezett vételár miért haladja meg többszörösen a becsült cégértéket. Ezért a Jobbik figyelmezteti az ügylet résztvevőit, hogy a magas, korrupcióra gyanút adó vételár miatt büntetőfeljelentést fog tenni, és az ügyletben résztvevő személyek büntetőjogi felelősségre vonását fogja kezdeményezni.

Amennyiben – az eddigi fideszes gyakorlatnak megfelelően – most is elmarad az elszámoltatás, a Jobbik kormányra kerülése esetén az igazságszolgáltatásban dolgozó, az elszámoltatást elszabotáló hivatalnokok büntetőjogi felelősségre vonását is kezdeményezni fogja. Képviselői eskünkhöz és a magyar emberektől kapott felhatalmazásunkhoz híven nem tűrjük, hogy Magyarország kifosztása kormányzati segítséggel folytatódjon!

Volner János frakcióvezető-helyettes

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum