2022. 12. 8. csütörtök

Mária
1 EUR 411 HUF
1 GBP 475 HUF

Budafokon ellehetetlenítené a fejlesztéseket a momentumos körzetekben a városvezetés

Hírportálunknak Tóth Endre, budafoki önkormányzati képviselő elmondta, hogy nagyon jó dolognak tartja, hogy a részvételi költségvetés segítségével a lakosságot is bevonja a városvezetés a fejlesztések tervezésébe, azonban a gyakorlatot úgy alakította ki a XXII. kerületi fideszes többség, hogy a két momentumos képviselő körzete hátrányba kerüljön. Ennek a technikája – mutatott rá a képviselő, hogy egyes ötleteket többször felvesznek arra a képzeletbeli palettára, amelyet a lakossági ötleteket szortírozás után összerakott a városvezetés. A többször szereplő ötletek segítségével manipulálni tudja a városvezetés a szavazás eredményét, hiszen csak és kizárólag a két momentumos képviselő körzetében teszi ezt a városvezetés. Így megoszlanak a szavazatok és könnyen lehet, hogy semmi nem valósul meg az érintett körzetekben a helyi lakosság által felvetett elképzelésekből. Tóth Endre azt is elmondta, hogy az egész XXII. kerületben 300 millió forintot osztanak ki a javasolt projektek között, de a lebonyolítás tavaly 70 millió forintba került, amit aránytalanul soknak tart.

Néhány konkrétum Tóth Endre körzetéből:

Az Arany János utcai lakótelepre tervezett szabadtéri kondipark ötlete négyszer szerepel a választási lehetőségek között. A tervezett költség mind a négy esetben 15 millió forint. A tartalom háromnál teljesen ugyanaz, a negyediknél egy nyilvános WC is szerepel az ötlet szövegében.

A Szent Gellért utcai kilátópont fejlesztésére is négy ötlet van megadva. Ebből három esetében a tartalom is szinte megegyezik és egységesen 3 millió forint a becsült költség. A negyedik esetében egy kilátóépület építése is a tervekben szerepel, jóval magasabb költséggel, de a funkció és a helyszín itt is pontosan ugyanaz.”

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

A multik globális termelési láncainak aljára száműzött magyar munkavállalók OECD statisztikák szerint 30%-kal többet dolgoznak, mint egy átlagos német…