2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Borsod a demográfiai katasztrófa szélén

A kormány foglalkoztatás- és népességpolitikája csődöt mondott Borsod-Abaúj-Zemplénben. A lakosságszám az ezredforduló óta 100 ezerrel csökkent, a KSH legfrissebb adatai szerint pedig a folyamat felgyorsult, miután az elvándorlás mértéke tavaly döbbenetes módon, 50 százalékkal nőtt.


A megyében emellett jóval többen halnak meg, mint ahányan születnek, ráadásul egyre több szülő iskolázatlan: a gyermeket világra hozó 8 általánossal sem rendelkezők aránya az országos átlag több mint háromszorosa, a 15-19 éves korosztályban pedig több mint duplája. A 15 év alattiak szülési hajlandóságáról egyelőre nincsenek információk, de az jól látható, hogy a negatív tendenciák legsúlyosabban az abaúji, zempléni térséget érintik.

A Jobbik a folyamat megállítása érdekében át fogja alakítani a családtámogatási rendszert, be fogja vezetni a szociális kártya intézményét, a bérfelzárkóztatás terén pedig először a nyugat-magyarországi, majd a nyugat-európai bérszínvonal elérését fogja megvalósítani Borsod-Abaúj-Zemplénben is.

Hocza Tamás, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum