2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Bocsánatkérést követel a Fidesz – KDNP Tompa Sándortól – Tompa Sándor Közleménye

Bocsánatkérést követel a Fidesz – KDNP Tompa Sándortól – Tompa Sándor Közleménye

A Fidesz – KDNP-frakció és a városvezetés is elhatárolódott Tompa Sándortól, mivel a DK képviselője korábban, a közgyűlés ülésén obszcén szavakkal illette felszólalásában Csiszár Miklós jegyzőt. A Fidesz – KDNP képviselőcsoportja tiltakozásul kivonult a teremből, egy időre félbeszakadt a képviselőtestület munkája.
Kiss János fideszes frakcióvezető a Fidesz – KDNP-frakció nevében délután elmondta: úgy gondolják, a mai közgyűlésen a Gyurcsány-koalíció tovább folytatta azt a politikai ámokfutást, amelyet az előző ülésen már elkezdett. Ez az ámokfutás pedig olyan súlyú, hogy közös sajtótájékoztatón szeretnék – a frakció valamennyi tagja nevében – kifejezni tiltakozásukat az ilyen „gerillapolitizálás” ellen.

A közgyűlés a költségvetés vitájával kezdődött, amely több mint három órán keresztül tartott, teljesen kulturált hangnemben. Ezen azonban érdekes módon a Gyurcsány koalíció helyi vezetője, Tompa Sándor nem vett részt, úgy tűnik, nem tartotta elég fontosnak – fogalmazott Kiss János. Később, amikor megérkezett, tizenöt perc alatt szétverte a közgyűlés munkáját. A frakcióvezető arra is kitért, hogy nőnap alkalmából a Fidesz – KDNP-képviselőcsoport tagjai virággal köszöntötték a közgyűlési teremben tartózkodó hölgyeket. Tompa Sándor viszont folyamatosan „beszólogatott”a képviselői munkáját végző Seresné Horváth Zsuzsannának, aki nem mellesleg három gyermek édesanyja. Majd – folytatta Kiss János – azzal tette fel az i-re a pontot, hogy rögtön az első felszólalásában obszcén szavakkal illette Miskolc jegyzőjét. Azt a jegyzőt, aki nem politikus, hanem közszolga, köztisztviselőként végzi a munkáját. Mindezt az MSZP-frakció szótlanul tűrte, nem határolódott el, ami Kiss János szerint egyértelműen mutatja, hogy Miskolcon is a Gyurcsány-párt vezeti az úgynevezett baloldalt.

A Fidesz – KDNP-frakció azonban mélyen elítéli Tompa Sándor viselkedését, és teljesen ellentétesnek tartja azt a miskolci politikai kultúrával, hagyományokkal. A jogi elégtétel lehetőségét megtartják a jegyzőnek, ám felszólítják Tompa Sándort: nyilvánosan kérjen bocsánatot Miskolc jegyzőjétől. Amíg ezt nem teszi meg, a Fidesz–KDNP-frakció minden esetben kivonul a közgyűlési teremből, amikor Tompa Sándor felszólal.

Kiss János hozzátette: utoljára Gyurcsány Ferenc volt hasonló politikai karanténban a magyar közéletben, úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát. Ismét egy gyurcsányista politikus vívta ki magának ezt a kétes dicsőséget – nagy szomorúságukra éppen Miskolcon – fogalmazott a frakcióvezető.

Forrás:minap.hu

Közlemény
(a fidesz-kdnp március 6-i nyilatkozatára)
Amikor dr. Kriza Ákos polgármester és dr. Csiszár Miklós jegyző kapcsolatáról beszéltem a csütörtöki testületi ülésen, talán fogalmazhattam volna finomabban is. Mondjuk úgy: a jegyző túlzott lojalitást mutat a Kedves Vezető irányába.

De nem így tettem, ezért a polgármester – sokadszorra – belém fojtotta a szót. Pedig csak azt akartam megtudni a törvényesség őrétől, vajon helyénvaló-e, hogy miközben az szmsz módosításáról tárgyal a miskolci testület, a mozivásznon egy Kriza kampányüzenetes állóképet láthat a tv néző? És azt is szerettem volna tudni: a jegyző büntetlenül vádolhatja meg a teljes MSZP frakciót aláírás-hamisítással? Hogyan történhet meg, hogy ellenzéki előterjesztések nem kerülnek napirendre, csak azért, mert a jegyző mondvacsinált indokokkal elutasítja azokat? Tényleg szabadon értelmezheti-e az önkormányzati törvényt, amikor hivatali közreműködést kérnek az ellenzék képviselői munkájuk segítéséhez? A törvényesség őre miért nem szólt egyetlen egyszer sem az ülést vezető polgármesternek, amikor számtalanszor képviselői szókérés jelent meg a monitoron? Vajon miért nem lehet megtekinteni a zárt ülések komplett jegyzőkönyveit? Miért fordult elő számtalan előterjesztés esetén, hogy néhány hét múlva javító előterjesztéseket kellett tárgyalni?
Mi az oka, hogy csak az MSZP-frakció tagjai számára létezik az előterjesztések számára rögzített leadási határidő, saját hivatalában ezt rugalmasan kezeli? Hogyan lehet következmény nélküli, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság már számtalanszor elmarasztalta a jegyzőt közérdekű adatkérés megtagadásáért?
És, ha már ilyen kényes ízlésük van a Fidesz-KDNP-s képviselőknek, örömmel vettem volna, ha a februári közgyűlésen is ilyen emelkedetten határolódnak el a videóst verő Nánási-Kocsis Norbert fideszes képviselőtársuktól. 

dr. Tompa Sándor
önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek