2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Biztonságos egészségügyi ellátást minden miskolcinak!

Dr. Kriza Ákos közleménye
Már 2006 decemberében – ellenzéki képviselőként is – a kórházak kivéreztetésének, csonkolásnak neveztem azt, amit az MSZP-sek elkövettek az egészségüggyel szemben! Már akkor elmondtam, hogy a kórházak átstrukturálása előkészítetlen, nem készült megfelelő hatástanulmány sem!

A mi feladatunk, hogy ezeket a hibákat helyrehozzuk. Az egészségügyet érintő átalakítás csakis a fokozatosság elvének szigorú érvényesítésével képzelhető el úgy, hogy közben az ellátás biztonsága ne sérüljön, hanem javuljon, mindenki számára elérhető módon, és színvonalon.
Célunk, hogy minden lakos számára hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi alapellátás szolgáltatásai. Ezt szolgálja a június 1-jétől működő 24 órás háziorvosi ügyelet is.

Jelenleg sincs és korábban sem volt a Diósgyőri Kórházban sürgősségi ellátás, ami feltétele az új, korszerű, az Országos Mentőszolgálattal és a sürgősségi osztállyal szorosan együttműködő ügyeleti rendszernek. Napi 24 órában plusz szakképzett orvossal bővül a városi alapellátási rendszer, javul az ellátás színvonala, nő az alapellátási és szakellátási feladatellátás hatékonysága.
A 24 órás háziorvosi ügyelet – a háziorvosi rendelési időkkel párhuzamosan futó ellátással – jelentősen megkönnyíti az alapellátásban dolgozók munkáját és ezáltal a betegek ellátására fordítható időt is optimalizálja.

Dr. Kriza Ákos polgármester, Miskolc

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…