2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Bemutatták az Összefogás miskolci jelöltjeit

Nagy-Korsa Judit az 1-es, Varga László pedig a 2-es választókerületben indul a demokratikus ellenzék jelöltjeként.

Az Együtt-PM-es Nagy-Korsa Judit és az MSZP-s dr. Varga László lesznek a kormányváltó Összefogás országgyűlési képviselőjelöltjei Miskolcon. Mindkét jelölt mögött felsorakozik – természetesen – az Összefogás összes pártja, azaz a két említett szervezett mellett a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok is. A jelölteket pénteken mutatta be Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, és Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke Miskolcon.

Bajnai Gordon elmondta: az Összefogás azért jött létre, hogy a demokratikus ellenzéki erők a lehető legnagyobb eséllyel, a győzelem esélyével szálljanak szembe a Fidesz jelöltjeivel. Ennek az országnak ugyanis kormányváltásra van szüksége, mert csak így sikerülhet megállítani a leszakadást, megakadályozni a teljes Keletre fordulást, hiszen ez – mint fogalmazott – „zsákutcába viszi az országot”. Véleménye szerint az április 6-i parlamenti választás tulajdonképpen népszavazás lesz, amelyen az emberek választhatnak a normális Magyarország ígérete és a Fidesz antidemokratikus, országromboló rezsimje között.

Dr. Debreczeni József, a Demokratikus Koalíció alelnöke – aki korábban a párt országgyűlési képviselőjelöltje volt a miskolci 2-es számú választókerületben – azt mondta: ő és korábbi jelölttársa, Varga Gergő teljes mellszélességgel állnak ki Nagy-Korsa Judit és dr. Varga László mellett. Mindig is bíztak az Összefogás létrejöttében, s most, hogy ez megvalósult, mindenben a támogatják az Összefogás jelöltjeit „az országot rablóbandaként fosztogató Fidesz” leváltása érdekében.

Gúr Nándor hangsúlyozta: a közös bölcsesség vezetett odáig, hogy az MSZP és az Együtt-PM korábban megköttetett együttműködését kiszélesítették, s létrehozták azt az Összefogást, amely alkalmas a jelenleg regnáló hatalom leváltására. Mert szerinte ennek a rezsimnek mennie kell, hiszen országlásuk – mint fogalmazott – „messze nem a társadalom döntő többségének érdekét szolgálja”. Szerinte a két miskolci jelölt, Nagy-Korsa Judit, aki az 1-es, és dr. Varga László, aki a 2-es választókerületben indul az Összefogás képviseletében, megnyeri majd körzetében az április 6-i választást.

Nagy-Korsa Judit, aki korábban pedagógusként, majd a Magyar Rádió szerkesztő-riportereként dolgozott, azt mondta: sohasem gondolta, hogy egyszer politikusként kell majd tennie az emberek érdekében. De muszáj, mert – mint mondta – „tragédia látni, mennyi manapság a szegény ember, s menyire szomorúak, keserűek a térségben élők”. Az emberek félnek is, márpedig „így nem lehet élni”. Hangsúlyozta: olyan világot képzel el a térségben, ahol „mosolygó, büszke” emberekkel találkozhat, olyanokkal, akik képesek megélni a munkájukból, s egyáltalán nem félnek. Egy olyan országot szeretne, ahol a vidéki ember egyenértékű a fővárosival, ahol a nők munkáját anyagilag és erkölcsileg is ugyanúgy megbecsülik, mint a férfiakét.

Dr. Varga László jogász, az MSZP jelenlegi országgyűlési képviselője szerint az elmúlt évtizedek során most került leginkább veszélybe az emberek létbiztonsága, hiszen a felmérések szerint összesen 4,6 millióan élnek a létminimum alatt. A szegény még szegényebb lett, különösen ebben a régióban, ebben a megyében, itt, Miskolcon. De a Fidesz ígéretével ellentétben rend sem lett, 2011-ről 2012-re mintegy 40 százalékkal nőtt az ismertté vált bűnesetek száma. Szerinte a városban – mint fogalmazott – „megállt az idő”, hiszen míg 2010 előtt, a szocialista kormányok, a szocialista városvezetés idején példátlan méretű, összesen 120 milliárd forintnyi fejlesztés indult el Miskolcon, addig a mostani városvezetés ennek a töredékét sem tudta a városba hozni. Hangoztatta: a miskolci lokálpatriótákkal összefogva, a miskolci vállalkozók bevonásával fejlesztenék a várost. A fideszes városvezetés ugyanis nem ezt teszi, s ennek látszik is a szomorú eredménye.
Forrás:eszakonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek